Medina progovrio o čarima superligaških bonusa...
Natan de Medina, Foto: Starsport

sve je objasnio

Medina progovrio o čarima superligaških bonusa...

Otvorio dušu

Objavljeno:

Fudbaleri Partizana igraju u četvrtak protiv Genta prvi meč poslednjeg kola kvalifikacija za plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Pred okršaj u Humskoj defanzivac Partizana Natan de Medina govorio je za belgijske medije o prilikama u srpskom fudbalu, kao i obaveznim bonusima.

Belgijance je zanimalo zašto De Medina igra na desnom beku, iako je izvorno štoper:

- Trener želi da iskoristi moju brzinu na krilu. U Evropi se treneru ništa ne nameće i on bira najboljih jedanaest igrača. Onda igram. Ali u Superligi jedan od tih bonusa mora da igra, na mojoj poziciji. Letos sam imao ponude, takođe iz Belgije. Međutim, tada nisam znao da su dva bonusa obavezna ove sezone - rekao je defanzivac Partizana i dodao:

Natan de Medina
Natan de Medinafoto: Starsport©

- Imao sam ponude ovog leta, takođe iz Belgije. Moja supruga i ja bismo voleli da se vratimo u Belgiju, ali u tim koji može da se bori među prvih šest ekipa. U suprotnom, bolje mi je da ostanem u Partizanu.

Objasnio je i tamošnjim novinarima pravilo o dva bonusa, koje je uvedeno ove sezone u Srbiji.

- Ovde imaju posebna pravila. Bonus je naziv za mlade igrače, mlađe od 21 godine, koji po pravilu Fudbalskog saveza moraju da budu na terenu svih 90 minuta. Prošle sezone je bio jedan bonus po timu. To pomaže njihovom poslovanju: u januaru su prodali defanzivca Bolonji za skoro 5 miliona. Dvadesetogodišnjaka koji igra za vrhunski klub u Srbiji je lako prodati. Ali ako igra na vašoj poziciji, onda nemate sreće kao stranac - zaključio je De Medina.

Bonus video:

03:34

Natho LJUT posle derbija: Ovo nije fudbal, neko mora da kaže istinu!

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.